ul. Partyzantów 21
22-400 Zamość

Zajęcia "Współczesne trendy i techniki w gastronomii".

FE
Zaczynamy.
Naszą szkolną pracownię wypełnił nowy, profesjonalny sprzęt oraz aromaty przygotowywanych potraw.
 
 
 
 
 
 

Zajęcia "Współczesne trendy i techniki w gastronomii" obejmują treści wykraczające poza podstawę programową nauczania w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: m.in. wykorzystanie nowoczesnych technik kulinarnych, w szczególności kuchni molekularnej (sous – vide, dekonstrukcja, sferyfikacja, emulgacja, piankowanie), wykorzystanie produktów regionalnych (sery, mięso, ryby), gotowanie zgodnie z ideą slow food, kuchnia międzynarodowa, podst. cukiernictwa, nowoczesna prezentacja potraw, carving.

Dodatkowo uczniowie zdobędą i rozwiną kompetencje uniwersalne (kreatywność, innowacyjność, umiejętność krytycznego myślenia oraz pracy zespołowej).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • FE